Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica începe joi plata dividendelor de 163 mil.lei. Randamentul dividendului este de trei ori dobânda la bancă

Transelectrica începe joi plata dividendelor de 163...

Autor: Roxana Pricop

23.06.2014, 17:05 750

Transelectrica (TEL) a anunţat azi pe bursă ca de joi, 26 iunie, va începe plata dividendelor în valoare brută de 163 milioane de lei din profitul făcut anul trecut.

Data de înregistrare pentru încasarea dividendelor este 19 mai.

Acţionarii companiei, care aveau acţiuni TEL la 19 mai, vor primi un dividend de 2,228 lei/acţiune din care se va reţine la sursă impozitul de 16%. Raportat la ultimul preţ din piaţă, de 20,65 lei/titlu, randamentul dividendului este de 10,7%, de trei ori mai mare decât dobânda la bancă. Transelectrica va plăti dividendele prin Depozitarul Central şi prin intermediul unităţilor bancare ale BRD.

Cea mai mare parte din dividende vor fi încasate de statul român care deţine un pachet de 58,68% din acţiunile Transelectrica. În contul acestei participaţii, statului român îi revin dividende de 95 milioane de lei. Fondul Proprietatea va încasa 22 milioane de lei. Investitorii de pe bursă, persoane fizice şi juridice, vor încasa dividende în valoare brută de 46 milioane de lei.

Acţiunile TEL se tranzacţionează la un preţ de 20,65 lei/titlu în şedinţa de azi, în uşoară scădere. Compania are o capitalizare bursieră de 1,524 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO