Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica şi Nuclearelectrica îşi continuă raliul, în timp ce restul acţiunilor din indicele BET trec pe scădere

Transelectrica şi Nuclearelectrica îşi continuă...

Autor: Ştefan Stan

30.01.2017, 12:25 497

Bursa de la Bucureşti s-a aliniat trendului global, iar indicele BET a înregistrat un declin de 0,27%. Toate acţiunile au scăzut, cu excepţia Transelectrica şi Nuclearelectrica, care au înregistrat creşteri de 1,30%, respectiv 1,74%.

Electrica a scăzut cu 1,44%, Petrom a scăzut cu 0,18%, Banca Transilvania cu 0,21 şi BRD SocGen cu 0,35%.

Săptămâna trecută Nuclearelectrica a fost campionul creşterilor pe bursă, cu un avans săptămânal de peste 13%, creştere pe care a reuşit să o extindă şi la debutul acestei săptămâni.  

Guvernul Grindeanu şi-a mandatat reprezentanţii în adunările generale ale acţionarilor companiilor cu capital integral sau majoritar de stat să ia măsurile necesare pentru repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul pe 2016, sub for­mă de dividende/vărsăminte, la bugetul de stat. Anterior, companiile de stat erau obligate prin lege să distribuie cel puţin 50% din profitul pe care îl obţineau sub formă de dividende, ceea ce a dus la creşterea acţiunilor Transelectrica şi Nuclearelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO