Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Broker de Asigurare raportează un profit net de 4,3 mil. lei în primele trei luni din 2023, în scădere cu 17% faţă de T1/2022

Transilvania Broker de Asigurare raportează un profit...

Autor: Tibi Oprea

12.05.2023, 00:04 351

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a încheiat primul trimestru din 2023 cu un profit net de 4,3 mil. lei, în scădere cu 17% faţă de rezultatul net din T1/2022, la afaceri de 33,5 mil. lei, cu 8,3% mai mici, conform datelor din raportul financiar trimestrial publicat la BVB. 

În primele trei luni ale anului 2023, volumul primelor de asigurare distribuite de Transilvania Broker de Asigurare s-a apropiat de 233 mil. lei, cu 7,3% mai mult decât în perioada de referinţă încheiată la 31 martie 2022. „Întrucât primul semestru al anului 2022 a fost caracterizat de o creştere generală fără precedent a activităţii de intermediere în asigurări pe fondul redistribuirii poliţelor City Insurance, perioada de referinţă (trimestrul I, 2022) reprezintă un termen de comparaţie puţin relevant pentru perioada de raportare”, se arată în raport. 

Totodată, compania menţionează că în contextul unei pieţe de asigurări şi de distribuţie în asigurări aflate într-un proces prelungit de reaşezare sub imperiul incertitudinilor legislative din sfera RCA şi al repoziţionării de forţe în spectrul concurenţial pe toate clasele de asigurări, creşterea cu 19,1% a volumului de prime distribuite din clasele facultative, alături de creşterea de 4,4% pentru volumul de poliţe RCA intermediate de Transilvania Broker reprezintă rezultate favorabile pentru primultrimestru al anului curent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO