Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Broker de Asigurare vrea să distribuie dividende de 7,5 milioane de lei, cu un randament de 9,4%

Transilvania Broker de Asigurare vrea să distribuie...

Autor: Eduard Ivanovici

22.03.2022, 19:17 725

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), una dintre cele mai mari companii de brokeraj în asigurări de pe piaţa locală, ia în considerare distribuirea unor dividende de 7,5 milioane de lei, dividendul brut per acţiune fiind de 1,5 lei, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, randamentul ar ajunge la 9,4%, conform calculelor efectuate de ZF pe baza datelor BVB, profitul net de repartizat fiind de circa 9,5 milioane de lei.

Propunerea se află pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor – Ordinară şi Extraordinară din 27 aprilie 2022. În aceeaşi zi, va merge către aprobare, printre altele, bugetul de venituri şi cheltuieli aferent exerciţiului financiar 2022.

Data propusă de înregistrare, care serveşte la identificarea acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele hotărârilor adoptate de AGOA, este pe 27 mai, iar data propusă de plată pe 8 iunie.

Listată pe segmentul principal al BVB, Transilvania Broker de Asigurare afişează o valoare de piaţă de 79,5 milioane de lei. Acţiunile TBK sunt pe plus cu 22,3% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 17,4 milioane de lei.

Compania este controlată în proporţie de 42% de Gabriel Login, urmat de persoane fizice (27,3%), Dan Niculae (26,5%) şi persoane juridice (4,1%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO