Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea au salvat lichiditatea bursei

Tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea au salvat lichiditatea bursei

Autor: Stefan Musgociu

11.02.2011, 17:29 19

Bursa a scăzut vineri, cu 0,97%, pentru a doua şedinţăconsecutiv, într-o piaţă în care foarte puţini investitori au fostdispuşi să intre la tranzacţionare, astfel că lichiditatea a fostsalvată de transferurile cu acţiunile Fondului Proprietatea(FP).

Piaţa a crescut în această săptămână numai luni şi miercuri, astfelcă raportat la nivelul de la finalul săptămânii trecute indicelegeneral, BET-C, este cu 0,82% mai jos. Astfel, piaţa a înregistrata treia săptămână consecutivă de scădere.

Majoritatea acţiunilor au deschis şedinţa de vineri la preţuri uşorsub ultimele cotaţii de joi, însă au fost realizate tranzacţii cuvolume reduse de titluri. După ora 11:00, piaţa a trecut pecreştere foarte uşoară, însă pentru scurt timp.

Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni, analizate deindicele BET, au fost realizate la preţuri în scădere în medie cu1,1%, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare(SIF) au dus indicele BET-FI cu 1,34% sub nivelul de joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO