Burse - Fonduri mutuale

Trei brokeri au făcut 70% din tranzacţiile de pe bursă în noiembrie

Trei brokeri au făcut 70% din tranzacţiile de pe bursă...

Autor: Andrei Chirileasa

29.11.2012, 18:58 908

Swiss Capital, Raiffeisen Capital&Investment şi cehii de la Wood au intermediat împreună 70% din tranzacţiile derulate pe bursă în noiembrie.

Brokerii de la Swiss Capital, firma condusă de Bogdan Juravle, au atins o cotă de piaţă record de 54%, după ce au intermediat tranzacţii cu acţiuni de 695 mil. lei. Swiss a intermediat cele mai mari tranzacţii de pe bursă din acest an, respectiv transferul unui pachet de 3,8% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP) între fonduri de investiţii. Tranzacţiile s-au ridicat la 282 mil. lei.

Raiffeisen şi Wood, care ocupă locurile doi, respectiv trei în top, au intermediat plasamentul privat prin care BERD a vândut 0,4% din acţiunile Petrom pentru circa 86 mil. lei.

Topul este completat de BCR, BT Securities şi UniCredit CAIB Securities. UniCredit se va retrage însă de pe piaţă în decembrie, după ce brokerii de la ING şi-au închis operaţiunile în noiembrie.

Tranzacţiile cu acţiuni de pe bursă s-au ridicat în noiembrie la 627 mil. lei, faţă de 387 mil. lei în octombrie, însă creşterea se datorează tranzacţiilor mari cu FP şi Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO