Burse - Fonduri mutuale

UAMT Oradea reînnoieşte o linie de credit de 25 mil. lei la BRD

UAMT Oradea reînnoieşte o linie de credit de 25 mil....

Autor: Roxana Pricop

23.09.2015, 00:03 242
Conducerea UAMT Oradea (UAMT), uzină care produce piese şi subansambluri pentru fabrica Dacia de la Mioveni, a convocat acţionarii în Adunare Generală pe 27 octombrie pentru a aproba reîn­noi­rea liniei de credit mul­tivalută în sumă de 25 mi­lioane de lei de la BRD şi transfor­ma­rea acesteia în linie multiprodus.

Din această sumă, pragul de finanţare în euro este de 2 mil. euro.

Tot pe 27 octom­brie, acţionarii com­pa­niei trebuie să sta­bilească şi să aprobe struc­tura re­mune­ra­ţiei membrilor con­si­liului de administraţie pentru urmă­torii patru ani.

UAMT are o capitalizare de 34 milioane de lei şi este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care deţine 35,6% din capital. Preşedintele consiliul de administraţie Ioan Stanciu controlează 31,51% din titluri, potrivit celor mai recente date disponibile.

Profitul UAMT s-a înjumătăţit în primul semestru al anului până la

2,8 mil. lei, după ce veniturile au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cheltuielile operaţionale s-au redus la rândul lor cu 6%, însă fără a com­pensa integral scă­de­rea veniturilor, astfel că uzina a încheiat se­mestrul cu un profit operaţional mai mic cu 46%.

Compania, de­pen­dentă de co­men­zile de la Mioveni, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 127 milioane de lei, mai mari cu 8%, şi un profit net de 6 mi­lioane de lei, mai mare cu 24% faţă de anul trecut.

Pe lângă creşterea cifrei de afaceri şi a profitului, UMAT şi-a stabilit ca obiective pe termen scurt reducerea cu cel puţin 10% a cheltuielilor indirecte şi diversificarea portofoliului de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO