Burse - Fonduri mutuale

UCM Reşiţa aproape a cvadruplat banii investitorilor la început de an: avans de 260% pe acţiuni înainte de preluarea companiei de către Hidroelectrica

UCM Reşiţa este cea mai veche unitate industrială din Europa, fondată în anul 1771 şi care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica.

UCM Reşiţa este cea mai veche unitate industrială din Europa, fondată în anul 1771 şi care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica.

Autor: Eduard Ivanovici

17.01.2024, 07:38 12745

♦ Broker: „Este o mişcare importantă a Hidroelectrica – înainte să cauţi în extern, trebuie să te uiţi în propria-ţi curte“.

Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, companie listată la BVB sub simbolul UCM, înre­gistrează de la începutul anului o creştere de 258,8% a cotaţiei, deci un randament care aproape a cvadruplat banii acţiona­rilor şi a dus valoarea de piaţă la circa 70 de milioane de lei. Dinamica a avut loc pe un rulaj de 1,3 mil. lei ca urmare a semnării la finalul lui 2023 a unui contract de transfer al afacerii către producătorul de energie electrică verde Hidro­electrica (H2O), tranzacţie care include preluarea platformei de producţie industrială ABC, preluarea parţială a platformei de producţie Câlnicel şi integrarea specialiştilor uzinei pentru suma de 67,9 mil. lei.

„Aş vrea să fac o comparaţie cu ce s-a întâmplat când Dedeman a cum­părat Cemacon. La fel şi aici, când te preia cineva şi îţi cresc comenzile, reacţiile acestea sunt normale. UCM este o companie cu o tradiţie de 250 de ani în România; am văzut în documente/rapoarte că a livrat echipamentele necesare pentru 80% din hidrocentralele din ţară“, spune Ovidiu Şerdean, broker al IFB Finwest, pentru ZF.

Vânzarea UCM – societate aflată de peste zece ani în insolvenţă – are loc ca urmare a unui plan de reorganizare propus de administratorul judiciar, ce a presupus, printre altele, o amplă reorganizare a activităţii UCM Reşiţa. Luni, 22 ianuarie, acţionarii Hidro se vor întâlni pentru a vota înfiinţarea unei filiale pentru preluarea UCM. Directoratul companiei de stat a aprobat săptămâna trecută convocatorul completat privind AGOA şi AGEA din 22/23 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO