Finanţe personale

Un fond mutual a câştigat dobânda pe şase ani într-o lună

5 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Fondul mutual Audas Piscator, administrat de socie­ta­tea Atlas Asset Management, a raportat un randament de 5,78% în euro în acest an, fiind cel mai performant din piaţă. Toate fondurile de acţiuni sunt pe minus, trase în jos de o bursă care a pierdut 10%, în timp ce fondurile de obligaţiuni afişează randamente de până la 1,4%.

„La începutul anului am considerat că anul va începe cu scăderi pe principalele pieţe şi am tranzacţionat în consecinţă încercând să beneficiem de aceste scăderi. În momentul de faţă credem că s-a atins un nivel minim intermediar şi ne aşteptăm la o perioadă relativ mai calmă în următoarele două-trei luni, păstrându-ne însă flexibilitatea şi analizând permanent modifi­că­rile din pieţe“, a spus Dragoş Balaci, directorul general al so­cie­tăţii de administrare Atlas Asset Management. Pe o scară de la unu la şapte, gradul de risc al fondului Audas Piscator este de şase. Spre comparaţie, dobânda la un depozit bancar în euro este de sub 1% pe an în prezent, însă deponentul are economiile garantate până la 100.000 de euro. Audas Piscator a fost perfor­me­rul anului 2015 şi a început anul în forţă, cu un câştig 41% în euro, mizând pe aprecierea fran­cu­lui elveţian în raport cu euro. În industria fondurilor de investiţii, ran­damentele trecute nu garantează performanţele viitoare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.02.2016

 

Cuvinte cheie:
fond mutual
, randament
, administrare
, Audas Piscator
, management
, dobanda
, castigare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide