Burse - Fonduri mutuale

Unda de şoc a Guvernului PSD ajunge în străinătate: Acţiunile Erste se prăbuşesc la Viena cu 8%

Unda de şoc a Guvernului PSD ajunge în străinătate:...

Autor: Liviu Popescu

19.12.2018, 11:52 20300

Acţiunile Erste Bank (EBS), unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa de Est, se prăbuşesc cu 8% la bursa de la Viena în condiţiile în care Guvernul PSD a anunţat că va impune o taxă bancară în România, care va impacta şi BCR, una dintre cele mai importante bussinesuri al austriecilor în regiune.

La ora redactării acestei ştiri acţiunile EBS se tranzacţionează la 29,9 euro pe unitate, în scădere cu 2,7 euro faţă de şedinţa precedentă.

Bursa de la Bucureşti sângerează astăzi în condiţiile în care indicele principal BET se prăbuşeşte cu 8%, cel mai abrupt declin al pieţei româneşti de capital determinat doar de factori interni.

Prăbuşirea aduce aminte de perioada de criză din 2007-2008 însă în realitate este determinată de peticirea unui buget mult prea generos decât îi permite statutul de a doua cea mai săracă economie a Uniunii Europene, prin aplicarea unor taxe care loves puternic sectoar reprezentative la bursă, precum bancar şi energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO