Burse - Fonduri mutuale

VES Sighişoara garantează creditele altei firme a acţionarului majoritar

VES Sighişoara garantează creditele altei firme a...

Autor: Radu Bostan

05.06.2015, 00:00 184

Producătorul de vase emailate şi sobe VES Sighişoara (simbol bursier VESY) va garanta cu terenurile, clădirile şi creanţele o serie de împrumuturi luate de Chimsport SA, o firmă care deţine 33% din acţiunile sale şi care este controlată de un membru al boardului.

Alexandru Farcaş este preşedintele Consiliului de Supraveghere al VES şi unul dintre acţionarii semnificativi ai VES, în calitate de proprietar al Chimica Orăştie (CHII), o firmă listată pe RASDAQ care deţine Chimsport SA.

Alexandru Farcaş va folosi activele VES pentru a garanta o linie de credit de 4 milioane de euro contractată de Chimsport, prelungindu-i valabilitate timp de încă 15 ani şi transformând moneda în lei.

Tot VES, dar şi celelalte companii deţinute de Farcaş îşi vor pune activele gaj la un credit nou pentru Chimsport, în valoare de 10 mil. lei de la CEC Bank, pentru a cofinanţa un program dezvoltat prin fonduri europene.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO