Burse - Fonduri mutuale

Vreau să tranzacţionez la bursa de la Bucureşti: cât mă costă şi câţi bani trebuie să am

 Vreau să tranzacţionez la bursa de la Bucureşti: cât...

Autor: Liviu Popescu

29.09.2017, 00:07 4044

Un investitor care intenţionează să tranzacţioneze la bursa românească prin intermediul unei case de brokeraj poate face acest lucru fără a avea o sumă minimă în cont, cum este cazul BRK Financial Group, Romcapital sau Ieba Trust, sau are nevoie de minimum 100.000 de lei, aşa cum este cazul Swiss Capital, cel mai mare broker din România, potrivit informaţiilor colectate de ZF de la casele de intermediere.

În cazul Tradeville, cel mai mare broker de retail din România, care recent a preluat şi clienţii Intercapital, suma minimă cu care poate începe un client să tranzacţioneze este 10.000 de lei, suma aparţinând integral investitorului, care decide în ce instrumente financiare o va plasa.

„Considerăm că aceasta este o sumă optimă pentru a investi într-un portofoliu diversificat în scopul de a minimiza riscul investiţional. Nu există o sumă maximă pentru valoarea contului“, explică Cosmin Marinescu, director general adjunct al Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO