Business Construct

Americanii de la Azur au vândut vopsele de 128 mil. lei, plus 8%

Americanii de la Azur au vândut vopsele de 128 mil. lei,...

Autor: Laurentiu Cotu

28.01.2015, 00:05 256
Producătorul de vopsele Azur din Timişoara, subsidiară a ICC Industries INC New York, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 128,5 mil. lei (aproximativ 30 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior. Compania mizează şi în acest an pe o evoluţie pozitivă a afacerilor, datorită, în principal, contractelor la export.
 
„Colaborările la export sunt pe un trend ascendent, avem contracte ferme pe termen mediu, astfel că ne vom consolida poziţia pe pieţele din Ungaria, Franţa, dar şi pe piaţa internă. Creşterea capacităţilor de producţie va avea loc în segmentul de ambalare sau va fi direcţionată pe proiecte noi, în nego­cie­re de ceva timp, care să permită intrarea pe alte pieţe“, au de­clarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Azur.
 
Oficialii companiei au mai spus că anul trecut piaţa de vopsele nu a avut o evoluţie pozitivă, în condiţiile în care segmentul de retail a fost marcat de exituri ale unor mari jucători. Pe de altă parte, piaţa de construcţii a înregistrat scăderi consecutive, de până la 15% faţă de perioada anterioară, conform datelor Eurostat. Pentru acest an, producătorul de vopsele din Timişoara estimează o creştere de 5-8% a pieţei de profil faţă de 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO