Business Construct

Analiză ZF. Firmele de construcţii recapătă încredere în proiectele publice: „România se află în cel mai bun moment din perspectiva fondurilor europene pentru investiţii. Acest segment de piaţă va continua să fie un vector important de creştere“

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.03.2024, 16:20 210

Atenţia companiilor de construcţii la proiectele publice vine pe fondul unei scăderi a cererii şi a demarării de proiecte cu finanţare privată, coroborate cu creşterea alocărilor pentru lucrările cu finanţare publică Potrivit datelor statistice, în primele unsprezece luni din 2023, construcţiile au crescut per ansamblu cu 12,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, deşi nu au mers cu toate motoarele pornite Sectorul construcţiilor inginereşti (autostrăzi, poduri, viaducte, pasaje) a crescut spectaculos, cu 31,7%.

Finanţările din PNRR, fondurile europene şi disponibilitatea statului de a aloca fonduri pentru lucrări de infrastructură au orientat companiile de construcţii către licitaţii şi contracte publice. Deşi experienţa trecutului a arătat că uneori parteneriatele cu statul pot duce la probleme în realizarea plăţilor, firmele de construcţii par să nu se teamă.

Pe proiecte publice, compania BTDConstruct din Bucureşti ţinteşte o diversificare a tipurilor de lucrări.

„Pentru anul 2024, ne propunem o echilibrare a portofoliului de lucrări, gene­rând în continuare o proporţie semnifi­cativă din cifra de afaceri din proiecte de construcţii civile finanţate privat. În ceea ce priveşte lucrările publice, compania se va concentra pe categoria de construcţii edili­tare, cu accent pe proiectare şi execuţie reţele gaze natu­rale, apă şi canalizare. De ase­menea, vom accelera ex­tinderea pe zona de conce­siuni şi operare a reţelelor publice de distribuţie a gazelor naturale“, spune Răzvan Pârvulescu, head of business development la BTDConstruct.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO