Business Construct

Analiză ZF. Un grup american şi unul olandez deţin controlul în topul celor mai vândute branduri de lacuri şi vopsele din România

Analiză ZF. Un grup american şi unul olandez deţin...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.02.2023, 18:40 833

Împreună, cele mai vândute zece branduri de vopsea din România reprezintă 78,2% din vânzările de vopsele din comerţul tradiţional din mediul urban, adică magazinele din localităţi cu peste 10.000 de locuitori, nu şi lanţurile de bricolaj şi partea de B2B Cele zece branduri incluse în datele furnizate de Market Vector cumulează vânzări de 608 milioane de lei (aproximativ 122 mil. euro) în comerţul tradiţional din mediul urban, care reprezintă circa 30% din piaţa totală de profil.

Olandezii de la Akzo Nobel, care au cumpărat în 2018 producătorul de vopsele Fabryo, au în portofoliu patru dintre cele mai vândute zece branduri de vopsea din 2022 pe piaţa locală, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă Market Vector.

Alte două branduri - Oskar şi Danke - aparţin producătorului PPG, iar alte două - Spor şi CasaBella - ies din fabricile Policolor-Orgachim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO