Business Construct

Andres Rob Construct, o firmă din Dolj cu afaceri de 265.000 de lei şi 2 angajaţi, a primit aprobarea pentru un ajutor de stat ca să construiască o fabrică de 250 mil. lei

Andres Rob Construct, o firmă din Dolj cu afaceri de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.04.2023, 16:42 7053

♦ Datele publice indică faptul că scopul investiţiei este dezvoltarea unei fabrici care va produce elemente prefabricate pentru construcţii.

Andres Rob Construct, o companie cu activitate în construcţii din judeţul Dolj, a fost selectată în vederea acordării unei finanţări prin schema de ajutor de stat, care va fi parte dintr-o investiţie de 250 de milioane de lei, potrivit unui document publicat de Ministerul de Finanţe. Datele publice indică faptul că scopul investiţiei este dezvoltarea unei fabrici care va produce elemente prefabricate pentru construcţii.

Cu afaceri de doar 265.000 de lei în 2022, în scădere cu 26% faţă de anul precedent, şi cu numai doi angajaţi raportaţi la Ministerul de Finanţe, Andres Rob Construct este deţinută, conform platformei Termene.ro, de Carmen-Mioara Cioană şi Doru-Florin Cioană, alături de Mitliv PH Construct (firmă deţinută la rândul ei de Carmen-Mioara Cioană, Elena-Ramona Staicu şi Mitliv Holding Inv) şi de Mitliv Holding Inv (deţinută de aceeaşi Carmen-Mioara Cioană).

Cifra de afaceri a companiei din Dolj a fluctuat mult în ultimii ani, însă nu a atins niciodată pragul de 1 milion de el, după cum reiese din datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania Andres Rob Construct figurează ca fiind înregistrată în noiembrie 2009, obiectul ei de activitate fiind lucrările de pregătire a terenului.

Reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii cu privire la investiţia de 250 de milioane de lei pe care au în plan s-o deruleze şi nu are un site de prezentare unde să fie disponibile informaţii despre activitatea sa.

Potrivit site-ului Mitliv însă, compania cu sediul în Craiova care apare ca acţionar la Andres Rob Construct, acest business a fost fondat în 1994 şi „activează pe piaţa materialelor de construcţii şi a construcţiilor industriale civile”. Mitliv a derulat lucrări la mai multe proiecte din Craiova, precum amenajarea parcului Nicolae Romanescu, extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă, construirea unui pasaj subteran în oraş, reorganizarea şi amenajarea spaţiului central şi o staţie de epurare.

Compania are şi activitate de producţie, putând fabrica betoane şi mortare, oţel beton fasonat, agregate, acoperişuri, plase sudate şi panouri bordurate. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Mitliv nu au răspuns solicitării ZF pentru a oferi detalii privind investiţia într-o nouă fabrică, prin firma Andres Rob Construct.

Printr-o fabrică nouă de prefabricate, Andres Rob Construct ar intra pe o piaţă estimată de jucătorii de profil la circa 160-170 de milioane de euro, o pondere importantă a aplicaţiilor acestor produse fiind în industria de pavele şi în cea de elemente pentru infrastructură, domenii unde mai activează companii cu istoric în piaţă, precum Elis Pavaje, Symmetrica, Florea Grup sau Wienerberger.

La începutul acestei săptămâni, imediat după publicarea listei cu ajutoarele de stat aprobate de Ministerul de Finanţe, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a contestat grila de acordare a ajutorului de stat destinat industriei prelucrătoare din România şi a spus că firmele care s-au calificat pentru a primi ajutor de stat pentru investiţii sunt firme „de apartament”, cu cifre de afaceri foarte mici comparativ cu investiţiile pe care le anunţă.

Practic, 21 de companii au obţinut punctaj maxim, dar doar opt primesc ajutor de stat, criteriul de departajare fiind rentabilitatea cifrei de afaceri. Cele opt firme câştigătoare au, în total, 15 angajaţi, iar două dintre ele nu au niciun angajat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO