Business Construct

Au ajuns la vorba lui Băsescu: autostrăzile vor fi înlocuite de drumuri expres. HARTA cu cei aproape 3.000 de kilometri de şosele care vor costa 24 de miliarde de euro

Au ajuns la vorba lui Băsescu: autostrăzile vor fi...

Autor: Andreea Neferu

30.09.2014, 17:45 10159

România are ca priorităţi construirea până în 2030 a 656 de kilometri de autostrăzi şi 2.226 de kilometri de drumuri expres, potrivit unui document de sinteză al masterplanului general de transport, furnizat de Ministerul Transporturilor. Masterplanul general de transport ar urma să fie pus în dezbatere publică mâine.

Mai mult, autostrada Sibiu-Piteşti, solicitată inclusiv de producătorul auto Dacia, va fi construită în regim de drum expres.

Masteplanul de transport diferă puternic de planurile pe care guvernul le-a prezentat la finalul anului trecut, care arătau că în România vor fi construiţi până în 2020 alţi circa 2.400 de kilometri de autostrăzi, pe lângă cei 644 de kilometri pe care România îi are în prezent. Costul estimat al acestor autostrăzi şi drumuri expres se ridică la aproape 24 miliarde de euro.

Informaţiile care apar în documentul de sinteză al masterplanului de transport amintesc de declaraţiile actualului preşedinte, Traian Băsescu, care spunea în 1999, pe vremea când era ministru al transporturilor, că România nu are nevoie de autostrăzi.

 

Click pe hartă pentru a mări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO