Business Construct

Austriecii de la PORR construiesc un inel rutier în zona metropolitană a muncipiului Oradea pentru 16,5 mil. Euro

Austriecii de la PORR construiesc un inel rutier în zona...

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2023, 16:20 3642

PORR Construct, unul dintre cei mai mari constructori prezenţi pe piaţa locală, a câştigat un contract de 81,6 mil. lei (16,5 mil. euro), fără TVA, pentru construirea unui inel rutier, cu o bandă pe fiecare sens de circulaţie, în zona metropolitană a muncipiului Oradea. Execuţia lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri şi este cuprins între Nojorid şi viaductul care va fi construit peste DN76, la ieşirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum, de 8 kilometri, porneşte de la acest viaduct şi ajunge în Oşorhei, ocolind localităţile Băile 1 Mai şi Cheriu. Licitaţia pentru lotul 2 a fost câştigată de compania austriacă PORR Construct.

În cadrul licitaţiei postate în Sistemul Electronic de Achi­ziţii Publice, pentru lotul 1 au fost depuse 7 oferte, iar pentru lotul 2, 6 oferte. Procedura de atribu­ire pentru lotul 1 se află în etapa de eva­luare financiară, ur­mând desemnarea unui constructor. O­biectivul de investiţii „Inel Rutier Metro­politan Oradea“ va fi finanţat prin Pro­gra­mul Naţional „An­ghel Saligny“, din alocările pentru mu­ni­cipiul Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. Contribuţia gu­vernamentală va reprezenta 80% din valoarea totală a investiţiei, iar 20% reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Bihor şi a primăriei Oradea, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO