Business Construct

Bistriţenii de la Plastsistem şi-au bugetat afaceri în creştere cu 18% pentru 2016: "Mizăm şi pe export."

Bistriţenii de la Plastsistem şi-au bugetat afaceri în...

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2016, 00:05 16139
Producătorul de panouri termoizolante Plastsistem, subsidiara grupului Teraplast, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 136,8 mil. lei (30,6 mil. euro), mai mult cu 18,5% faţă de anul trecut, datorită creşterii portofoliului de clienţi, atât pe piaţa internă, cât şi la export.
 
Compania a avut anul trecut afaceri totale de 115,9 mil. lei (circa 26 mil. euro), vânzările la export fiind cu 9% mai mari în 2015, faţă de anul anterior. Plastsistem exportă în Un­garia, Cehia, Bulgaria, Ucraina, Slovacia şi Republica Moldova. „Afacerile companiei noastre vor fi susţinute de creşterea portofoliului de clienţi, atât pe piaţa internă, cât şi la export. Mizăm, de asemenea, pe creşterea ponderii vânzărilor de structuri zincate, o linie de business al cărei start s-a dat în 2013“, a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Pătroiu, director comercial Plastsistem.
 
Acesta a mai spus că deschiderea noilor axe de finanţare pentru agricultură, în special, dar şi în cadrul Programului Operaţional de Creştere a Competitivităţii Economice (POS-CCE) sunt argumente care-i permit companiei Plastsitem să previzioneze pentru 2016 o creştere cantitativă a livrărilor de panouri termoizolante. „România are nevoie de dezvoltarea infrastructurii de depozitare în agricultură şi din punctul de vedere al spaţiilor logistice, suntem deficitari faţă de celelalte ţări din Uniunea Europeană. Esti­măm că în 2015 Plastsistem a reuşit să devină liderul pie­ţei de ele­mente struc­turale zin­cate, cu o cotă de 30%, piaţă care se cifrea­ză la aproxi­­mativ 7,5 mil. euro“, a spus Pătroiu.
 
Compania Plastsistem activează pe două segmente de business, panouri sand­wich cu spumă poliuretanică care funcţionează din 2008, respectiv fabrica de profiluri structurale zincate, inau­gu­rată la începutul lui 2013, în urma unei investiţii de
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO