Business Construct

Bucureşti: impozit pentru terenurile în paragină cu 500% mai mare faţă de taxele locale

Bucureşti: impozit pentru terenurile în paragină cu...

Autor: Mediafax

28.04.2017, 00:00 249
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis ieri să dea dreptul consiliilor locale de sector să majoreze impozitele pentru terenurile lăsate în paragină cu până la 500% faţă de taxele locale impuse în prezent. 
 
„Propun să acordăm posibilitatea celor şase sectoare ale Capitalei de a majora taxele locale pentru terenurile lăsate în paragină, neîngrijite, care constituie, practic, o pată pe obrazul Bucureştiului. Aceste taxe să poată să crească până la 500%, aşa cum prevede Codul fiscal.
 
Nu facem altceva decât să punem în acord hotărârea CGMB de astăzi, mai departe, consiliile locale vor vota metodologia, criteriile şi sumele aferente", a declarat primarul general Gabriela Firea, în deschiderea şedinţei CGM. Proiectul a fost votat de Consilierii Generali ai Capitalei cu 36 de voturi pentru, 9 abţineri şi niciun vot împotrivă.
 
Edilul a precizat că va fi introdus şi un sistem de amenzi pentru cei proprietarii care nu întreţin faţadele clădirilor. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO