Business Construct

Campania ZF Fabricile României. Cum arată clasamentul celor mai mari producători din Covasna? Top 50 companii producătoare înregistrează venituri de 4 miliarde lei. Jumătate dintre companiile prezente în clasament au avut venituri de sub 20 mil. lei în 2022.

Campania ZF Fabricile României. Cum arată clasamentul...

Autor: Miruna Diaconu

29.03.2024, 18:30 216

Cele mai mari 50 de companii din industria producătoare din judeţul Covasna adună afaceri de 4 miliarde lei, potrivit date­lor Registrului Comerţului.

Comparativ cu alte judeţe din ţară, Covasna nu are o industrie prelucrătoare puter­nică, iar în clasamentul celor mai mari companii din acest sector circa jumătate au venituri de sub 20 milioane lei.

Cea mai mare companie producătoare din judeţul Covasna este HS Timber Productions, care are ca activitate tăierea şi rindeluirea lemnului, cu afaceri de 1,1 mi­liarde lei, fiind singura com­panie prelucrătoare din judeţ care depăşeste pragul de 1 mi­liard venituri. HS Timber Group, cu sediul la Viena, îşi are rădăcinile într-o afacere tradiţională de familie din Austria, cu o experienţă de peste 400 de ani în domeniul prelucrării lemnului. Astăzi, grupul activează preponderent în industria de procesare a lemnului, dar derulează ope­raţiuni şi în sfera comerţului cu cherestea, producţiei de energie regenerabilă şi ca furnizor pentru industria de energie solară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO