Business Construct

Ce consorţii se bat pentru un contract de 773 milioane lei pentru centura Bacău

Ce consorţii se bat pentru un contract de 773 milioane...

Autor: Roxana Rosu

13.02.2018, 16:57 24568

Patru consorţii au depus oferte pentru proiectarea şi execuţia centurii Bacău, un proiect în valoare de 773 milioane lei care vizează construcţia unui drum de 30,8 km, din care 16 km la profil de autostradă.

Ofertele pentru procedura de achiziţie publică au fost depuse de Asocierea IC ICTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S - SC Tancrad SRL, Asocierea SC Phoenix Transbac SRL - SC Telor Invest SRL - Impresa di Construzioni ING. E Mantovani SPA - SC Drumuri şi Poduri Gheorgheni SRL - SC Search Corporation SRL, Asocierea SC Spedition UMB - SC Tehnostrade SRL şi Asocierea SC Tehnic Asist SRL - Ingstroyengineering Eood  - SC Homstrade SRL - Patstroy 92 AD - SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Valoarea estimată a contractului este de 773,6 milioane lei, fără TVA, iar durata acestuia este de minim 96 de luni. Proiectul prevee şase luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie (ce poate creşte la 84 de luni, în funcţie de perioada de garanţie ofertantă în cadrul factorilor de evaluare).

Centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei.

În total, incluzând aceste contract, valoarea proiectelor lansate de CNAIR în SEAP în 2017 se ridică la peste 4 miliarde euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO