Business Construct

Ce fac antreprenorii români cu banii. Alin Niculae a cumpărat un „schelet“ pe str. Eminescu din Capitală pentru a face birouri

Ce fac antreprenorii români cu banii. Alin Niculae a...

Autor: Bogdan Alecu

19.04.2018, 00:07 4494

Milionarul Alin Niculae, care controlează cel mai mare distribuitor independent de motorină, Oscar Downstream, vrea să construiască un proiect de birouri pe scheletul unei clădiri proiectate iniţial pentru rezidenţial, potrivit unor date din piaţa imobiliară.

Alin Niculae, prin compania Akcent Development, a cumpărat în octombrie 2016 cu 4,3 mil. euro (fără TVA) structura unei clădiri şi terenul aferent acesteia amplasate la intersecţia dintre străzile Mihai Eminescu şi Aurel Vlaicu, la cinci minute de mers pe jos de piaţa Romană.

Birourile ar urma să facă parte din zona „CBD - Central Business District“, cea cuprinsă între Romană şi Vic­to­riei, considerată a fi una dintre cele mai „fierbinţi“ din Capitală, alături de zona Orhideea şi Barbu Văcărescu.

Acesta nu ar fi primul proiect de birouri al lui Alin Nicu­lae, el dezvoltând între 2006 şi 2007 proiectul office Maria Rosetti Tower, ce are o suprafaţă închiriabilă de circa 6.600 mp.

Imobilul de pe str. Eminescu nr. 108-112 are un teren de 1.549 mp, iar structura clădirii este de tip 2S plus Parter, Mezanin şi şapte etaje. Acesta a fost proiectat pentru a deveni un bloc rezidenţial cu numele de Edevis World. În 2013 când a fost scos la licitaţie, preţul era de 5,8 mil. euro fără TVA. Imobilul era ipotecat în favoarea creditorului - Banca Românească.

În total, suprafaţa totală construită a clădirii este de 11.410 mp, din care 3.026 mp la subsol şi 8.384 mp la suprafaţă. Proiectul iniţial viza 7.558 mp de spaţii rezidenţiale şi 826 mp de spaţii comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO