Business Construct

Ce planuri au noii acţionari ai grupului Den Braven

02.08.2010, 23:01 98

Den Braven România, subsidiara locală a grupului olandez DenBraven, intenţionează să atingă până în 2013 un nivel al cifrei deafaceri de circa 60 mil. euro, dublu faţă de cel înregistrat anultrecut, odată cu extinderea capacităţilor de producţie de pe piaţalocală şi lansarea de noi branduri.

Ţinta de creştere a fost stabilită în contextul în carecompaniile olandeze de private equity Egeria şi Wagram au preluatrecent pachetul majoritar de acţiuni al Den Braven de laproprie­tarul grupului, Cees den Braven. Repre­zen­tanţii grupuluiolan­dez nu au dorit să facă publică valoarea tranzac­ţiei şipachetul de acţiuni vândut.

Noii acţionari majoritari ai grupului intenţionează să extindăcapacitatea de producţie din România în următorii ani pentru aatinge obiectivul propus. Aceas­tă decizie vine în contextul încare grupul a investit deja în perioada 2007-2009 circa 20 mil.euro într-o fabrică de spumă poliuretanică, hotmelt şi pro­ducţiede sisteme de spumă po­liure­tanică rigidă, singura de acest gen depe piaţa locală. Unitatea de pro­duc­ţie este situată înlocalitatea Buftea, lân­gă Capitală, şi i-a permis companiei săajungă în 2009 la o cotă de piaţă de 50% pe segmentul de spumepoliu­re­tanice, principalul produs al Den Bra­ven.

La semestru afacerile sunt pe creştere

"Ţinta de creştere propusă pentru următorii trei ani va putea fisusţinută de lansarea de noi produse, de majo­rarea cotei de piaţădin România, unde compania este unic producător de spumepoliuretanice, hotmelt şi sisteme de spumă poliuretanică rigidăpentru termo-fono-hidroizolaţii în construcţii, precum şi decreşterea masivă a exportu­rilor, după ce, în numai aproape treiani de la înfiinţare, fabrica exportă în prezent în 32 de ţări",spune Adrian State, directorul general al Den Braven România.Compania a înregistrat în primul semestru o creştere de 40%, pânăla 16,3 milioane de euro, datorită dublării exporturilor şi avânzărilor către magazinele de bricolaj.

State susţine că în urma schimbării acţionariatului grupului DenBraven, compania îşi va menţine aceeaşi structură a personalului,precum şi relaţiile actuale de afaceri cu partenerii interni şiexterni.

Vânzările totale ale Den Braven România au atins în 2009 unnivel de 30,8 mil. euro, valoare care include şi rezultatelefilialei din Republica Mol­dova, în scădere cu 8% faţă de 2008.Pentru acest an, compania şi-a bugetat o cifră de afaceri deminimum 35 de milioane de euro.

Afaceri în peste 100 de ţări

Grupul Den Braven, înfiinţat în Olanda în 1974 , de către fostulacţionar majoritar, Cees den Braven, deţine 11 unităţi de producţiela nivel mondial şi derulează activităţi în peste 100 de ţări,fiind specializat în producţia şi distribuţia izolanţilorprofesionali pentru construcţii, industria geamului termoizolant şiauto, precum şi pentru utilizatorii casnici. Den Braven a realizatanul trecut la nivel de grup o cifră de afaceri de circa 400 mil.euro.

Cele două companii care au preluat grupul Den Braven suntspecializate în investiţii de tip private equity. Egeriaadministrează active în valoare de peste un miliard de euro şiadministrează un portofoliu de 13 firme, în timp ce Wagram EquityPartners, înfiinţată în 1996, a realizat investiţii de peste 200mil. euro până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO