Business Construct

Cele mai mari zece proiecte rezidenţiale au în construcţie aproape 7.500 de apartamente. Între Cora Lujerului şi Plaza România 2.000 de apartamente sunt în lucru

Cele mai mari zece proiecte rezidenţiale au în...

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2024, 15:05 335

One United Properties cu aproape 2.300 de apartamente, Ionuţ Negoiţă cu alte 1.330 şi Exigent cu aproape 1.300 sunt cei mai activi dezvoltatori în 2024, având cele mai multe locuinţe în construcţie  De partea cealaltă, volumul livrărilor din acest an este de aşteptat să scadă pe fondul reducerii semnificative a autorizaţiilor de construire.

Mallurile, clădirile de biro­uri şi infrastructura de transport în comun atrag cele mai multe proiecte rezidenţiale noi în 2024, iar potrivit raportului de piaţă realizat de consultanţii de la SVN România indică faptul că zonele din nordul oraşului atrag în continuare cele mai multe dezvoltări rezidenţiale, aproape 40% din oferta nouă de locuinţe fiind amplasată aici.

„Chiar dacă în prezent se află în con­strucţie mai multe proiecte rezidenţiale de dimensiuni medii şi mari, 2024 va aduce unul dintre cele mai reduse numere de lo­cuinţe finalizate în proiecte cu peste 500 de unităţi. Situaţia nu ar urma să se îmbu­nătăţească semnificativ nici anul viitor, ţi­nând cont, pe de o parte, de proiectele care urmează a fi demarate în acest an şi, pe de altă parte, de scăderea cu 37% a numărului de autorizaţii emise în 2023 versus 2021 în Bucureşti, respectiv scăderea anuală cu 54% a suprafeţei utile autorizate în proiecte rezidenţiale în Bucureşti. Toate acestea vor duce la scăderea ofertei pe segmentul nou şi vedem deja primele semne în acest sens“ - Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO