Business Construct

Clujenii de la Ax Perpetuum au făcut 10 mil. euro din articole pentru amenajări

Clujenii de la Ax Perpetuum au făcut 10 mil. euro din...

Autor: Laurentiu Cotu

06.10.2014, 00:06 903
Producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca, controlat de Dan Mihai Pitic, a avut în SI o cifră de afaceri de 46 mil. lei (10,4 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de S I 2013.
 
Pentru anul în curs, clujenii şi-au bugetat afaceri mai mari cu aproximativ 15% faţă de 2013, când au realizat o cifră de afaceri de aproximativ 86,8 mil. lei (19,5 mil. euro).
 
„La momentul actual, din cauza venitului mediu destul de redus, aproximativ 3% din veniturile unei gospodării se alocă pentru amenajări interioare, inclusiv mobilă şi grădină, ceea ce e foarte puţin în comparaţie cu celelalte ţări din Europa, iar acest aspect influenţează vânzările noastre. Evoluţia pieţei este una de creştere moderată“, a declarat pentru ZF Transilvania Dan Mihai Pitic. Compania se ocupă de importul, distribuţia şi producţia articolelor pentru amenajări interioare şi exterioare (pardoseli, plinte, profiluri şi accesorii pentru montajul pardoselilor, uşi, perdele, draperii, tapiţerii, lenjerii de pat, prosoape).
 
Activitatea companiei din Cluj este organizată în cadrul a şase divizii. Divizia de amenajare retail  furnizează produse pentru amenajare interioară şi exterioară, precum mochete, covoare, parchet, preşuri, uşi, ceramică, tapet, pentru marile lanţuri DIY şi magazinele specializate. Divizia proiecte contract oferă soluţii de amenajare interioară şi exterioară constructorilor, dezvoltatorilor, precum şi persoanelor juridice care des­făşoară proiecte de amenajare sau renovare (hoteluri, restaurante, baze sportive, spitale, clinici, scoli. Divizia de ambalaje se ocupă de furnizarea soluţiilor de ambalaje (sticle, borcane, capace, produse asortate), atât pentru industria alimentară, de vinificaţie şi depozitele en-gros, cât şi pentru firmele mici şi utilizatorii casnici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO