Business Construct

Compania de drumuri a mai reziliat un contract cu Romstrade

Compania de drumuri a mai reziliat un contract cu...

Autor: Andreea Neferu

28.11.2012, 13:11 1986

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat contractul de reabilitare a DN 6 Alexandria-Craiova, lot 2 (52,8 km) încheiat cu asocierea Romstrade (companie controlată de Nelu Iordache), Ezentis Infraestructuras (Spania) şi Euro Construct Trading 98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu).

Motivul rezilierii este întârzierea lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate, potrivit CNADNR. Pe 14 noiembrie, compania de drumuri a trimis notificarea de reziliere a contractului.

Valoarea contractului reziliat se ridică la circa 136 de milioane de lei(31,6 milioane de euro la un curs de schimb de 4,3 lei/euro), potrivit datelor ZF.

Acesta este cel de-al doilea contract pe care CNADNR îl reziliază în ultima perioadă cu firma lui Nelu Iordache, Romstrade. La finalul săptămânii trecute, compania de drumuri a decis să înceteze contractul de construcţie a primului lot al autostrăzii Nădlac-Arad, încheiat cu Romstrade, Monteadriano Engenharia e Construcao (Portugalia) şi Donrep Construct (Dragoş Niculae) tot pe motivul întârzierilor în ceea ce priveşte lucrările. Valoarea acestui contract se ridica la circa 92 de milioane de euro.

Mircea Pop, directorul CNADNR, a declarat astăzi pentru agenţia Mediafax că CNADNR va relua în ianuarie licitaţia pentru acest tronson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO