Business Construct

Constructorul ungar Kész face un ansamblu rezidenţial cu 230 de apartamente în zona Petrom City din Bucureşti, cu o investiţie de 50 mil. euro

Constructorul ungar Kész face un ansamblu rezidenţial...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.02.2024, 14:26 2166

Compania ungară de construcţii Kész, care a ridicat mai multe fabrici şi proiecte imobiliare în România, dezvoltă primul său proiect rezidenţial propriu în România. Ansamblul, care poartă numele Corallis, se află în Bucureşti, în zona Petrom City din nordul oraşului, pe strada Coralilor, cu deschidere către Lacul Griviţa.

Proiectul se află în stadiu avansat de autorizare, urmând ca autorizaţia de construire să fie eliberată, iar construcţia să înceapă în prima jumătate a anului 2024. Complexul rezidenţial Corallis cuprinde 230 de apartamente.

„Consumatorii sunt interesaţi de mai mult spaţiu, vor calitate superioară şi sunt dispuşi să investească mai mult pentru un stil de viaţă, nu doar pentru un apartament. Ei îmbrăţişează soluţii green şi sunt fericiţi să contribuie la schimbare, în procesul de a face Bucureştiul un loc mai bun pentru locuire. (...) Prin urmare, am decis să începem propriile proiecte de dezvoltare imobiliară”, a spus Tatár Zsolt, manager de dezvoltare imobiliară la Kész România.

În Ungaria, ţara de origine, dar şi în Serbia, Kesz a dezvoltat până acum câteva sute de apartamente. Constructorul a selectat firma de consultanţă şi management de real estate Fortim Trusted Advisors ca agent exclusiv pentru Corallis, aceasta urmând să furnizeze servicii de vânzări, evaluare, bugetare, cercetare de piaţă, branding şi marketing.

Kész a cumpărat în 2021 un teren de aproximativ 16.000 mp în zona Petrom City, în apropierea Casei Presei Libere, de la Cornel Roşu, fondatorul Radox, producător de echipamente termice şi climatizare, cu scopul de a ridica un complex rezidenţial. Investiţia era estimată, la acel moment, de companie la peste 50 de milioane de euro. În imobiliare, compania de construcţii deţine, de asemenea, clădirea de birouri Hexagon Office Cluj.

Compania Kész România este membră a grupului Kész şi a fost înfiinţată în 2001. De-a lungul anilor, s-a ocupat de construirea mai multor proiecte, printre care clădiri de birouri, ansambluri rezidenţiale, centre comerciale şi logistice, clădiri publice, fabrici, facilităţi agricole, clădiri medicale, centre turistice şi de wellness şi reabilitarea patrimoniului construit. Pe lângă activitatea de constructor, Kesz a mai lucrat la ridicarea unor proiecte rezidenţiale precum One Herăstrău Park, One Charles de Gaulle, One Mircea Eliade, Riviera Luxury Residence Cluj şi Prima Residence Oradea, dar şi la birourile Dacia One, deţinute acum de fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman. Kész a lucrat de-a lungul timpului şi la reabilitarea mai multor biserici, precum Sfântul Mihail din Cluj, biserica franciscană din Gherla şi biserica reformată din Dej.

Kész Construcţii România a încheiat anul 2022, cel mai recent pentru care există date publice, cu o cifră de afaceri de 179 de milioane de lei, profit de 5,2 milioane de lei şi un număr mediu de 101 angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania are sediul local la Cluj-Napoca, unde, de altfel, derulează şi o investiţie proprie într-o fabrică de materiale de construcţii (tubulatură de ventilaţie şi staţii de pompare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO