Business Construct

Egger a sărit de pragul de 100 mil. euro

25.08.2011, 00:03 250

Egger România, compania austriacă ce deţine o fabrică în domeniul prelucrării lemnului la Rădăuţi (Suceava), a obţinut în 2010 o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, în creştere de la circa 91 mil. euro anul trecut. Profitul companiei a rămas la un nivel similar celui de anul trecut, la 4,1 mil. euro.

Fabrica de la Rădăuţi (foto) a austriecilor a devenit operaţională în ianuarie 2008 după investiţii de 210 mil. euro. Grupul austriac a continuat investiţiile în 2010 în fabrica din nordul ţării, cheltuind peste 17 milioane de euro pentru echipamente tehnologice şi pentru o clădire de birouri pentru angajaţi. În prezent, la fabrica din Rădăuţi lucrează peste 500 de persoane, iar după finalizarea noilor investiţii anunţate de companie numărul de angajaţi ai fabricii va fi de aproximativ 600 de persoane.

Anul trecut compania a anunţat o investiţie de 150 mil. euro într-o fabrică de OSB, dar şi un proiect de 58 mil. euro într-o instalaţie de adezivi, o centrală pe bază de biomasă şi o clădire de birouri pentru a "optimiza costurile de producţie".

Egger se numără printre cei mai mari jucători de pe piaţa de prelucrare a lemnului, prin fabrica de la Rădăuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO