Exporturile de tâmplărie au crescut cu 7%. „România este al doilea exportator din Europa, după Polonia.“

4 oct 2017 Autor: Mădălina Panaete

Exporturile de tâmplărie termoizolantă, o piaţă unde activează peste 600 de producători şi montatori, au crescut anul trecut cu 5-7% faţă de anul anterior, arată datele de la Patronatul Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT). Astfel, exporturile au depăşit anul trecut 150 de milioane de euro, conform estimărilor ZF.
 
„Exportul a avut o creştere permanentă în ultimii ani. Este practic, motorul care ţine în viaţă acest domeniu. Din datele noastre, România este al doilea exportator de tâm­plărie termoizolantă din Europa, după Polonia, ceea ce nu credem că se mai întâmplă în vreun domeniu din economie. Sperăm să se poată menţine această poziţie şi pe viitor“, a declarat Valentin Petrescu, preşedintele Patro­natului Producătorilor de Tâm­plă­rie Termoizo­lantă (PPTT).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, exporturi
, polonia
, romania
, europa
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide