Business Construct

Francezi, spanioli, chinezi, polonezi şi români, în cursă pentru trenurile de 440 mil.euro de la metrou

Francezi, spanioli, chinezi, polonezi şi români, în...

Autor: Ioan Dornescu

15.10.2014, 18:47 498

"Comisia va analiza ofertele, iar câştigătorul va fi desemnat în maxim 45 de zile", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei, Aurel Radu.

Prin acest contract, Metrorex vrea să cumpere maxim 51 de trenuri noi de metrou pentru magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon.

Administratorul metroului bucureştean vizează achiziţia a minim 43 şi maxim 51 de trenuri, cu 258, respectiv 306 vagoane, printr-un acord-cadru cu până la patru contracte subsecvente.

Contractul, estimat la 1,556 miliarde lei fără TVA, va fi finanţat dintr-un credit extern de la BEI, garantat de stat, şi bani de la buget, potrivit anunţului de participare lansat la jumătatea acestui an de Metrorex.

Trenurile sunt cumpărate în urma unei licitaţii deschise, unde preţul ofertei are o pondere de 60%, celelalte criterii fiind performanţele tehnice (15%), termenele de livrare (12%), condiţiile şi costurile de mentenanţă (3%, respectiv 5%) şi termenele de garanţie (5%).

Tronsonul Eroilor - Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou va fi finalizat în al doilea semestru din 2016, iar întregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene şi de la stat.

În prezent, în Bucureşti, circa 600.000 de persoane circulă zilnic cu metroul, adică o treime din populaţia Capitalei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO