Business Construct

Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN România: Anul trecut am previzionat undeva la 22.000 de unităţi livrate în Bucureşti şi în împrejurimi. S-au livrat conform esitmărilor undeva la 21.300. Într-adevăr anul acesta va fi o mică scădere, undeva la 19.000. Cam aşa cred că se va încheia anul şi cred că acolo vor fi numărul de livrări

ZF Birouri şi Rezidenţial 2023

Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN România: Anul trecut...

Autor: Mircea Nica

28.09.2023, 13:26 108

Anul trecut am previzionat undeva la 22.000 de unităţi livrate în Bucureşti şi în împrejurimi. S-au livrat conform esitmărilor undeva la 21.300. Într-adevăr anul acesta va fi o mică scădere, undeva la 19.000. Cam aşa cred că se va încheia anul şi cred că acolo vor fi numărul de livrări. Probabil că previziunile pentru anul viitor sunt în continuare în scădere din perspectiva numărului de livrări, a spus Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN România, în cadrul Conferinţei ZF Birouri şi Rezidenţial 2023.

“Anul trecut am previzionat undeva la 22.000 de unităţi livrate în Bucureşti şi în împrejurimi. S-au livrat conform esitmărilor undeva la 21.300. Într-adevăr anul acesta va fi o mică scădere, undeva la 19.000. Cam aşa cred că se va încheia anul şi cred că acolo vor fi numărul de livrări. Probabil că previziunile pentru anul viitor sunt în continuare în scădere din perspectiva numărului de livrări Depinde foarte mult cum vor evolua construcţiile şi ritmul pe care îl vor avea pentru că există posibilitatea ca să vedem unităţi finalizate, dar care nu vor apărea în statistici pentru că nu sunt făcute toate demersurile de recepţie. Atunci, cumva, da va fi o scădere din punctul nostru de vedere, dar nu putem aprecia acum pentru sfârşitul anului viitor”, susţine Gabriel Voicu.

El a mai explicat că previziunea este de scădere a numărului de librări pentru anul viitor,dar este greu de apreciat cu cât.

“Previzionăm o scădere a numărului de livrări, dar este greu de apreciat cu cât. Poate pe la jumătatea anului viitor putem să vedem, să urmărim proiectele, ca să avem o previziune mai exactă. Scăderea din Bucureşti, care deja este vizibilă, fiind al doilea an în care este vizibilă scăderea, este normal să fie compensată de zonele limitrofe. Cel mai evident este Pipera, care deşi este în Ilfov, cu toţii gândesc că este în Bucureşti. Este normal ca scăderea din Bucureşti să fie compensată de zonele limitrofe.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO