Business Construct

Când va începe modernizarea Gării de Nord, cel mai important nod feroviar din ţară, tranzitat de milioane de pasageri anual? „S-a semnat contractul de 419,8 mil. lei iar modernizarea se află în etapa de elaborare a proiectului tehnic“

Când va începe modernizarea Gării de Nord, cel mai...

Autor: Mirabela Tiron

27.03.2024, 00:07 112

Contractul prevede o durată de 5 luni pentru elaborarea proiectului tehnic, 4 luni pentru obţinerea avizelor, acordurilor şi a autorizaţiei de construire, iar perioada aferentă lucrărilor efective de modernizare este de 46 de luni  Licitaţia pentru o primă etapă a modernizării Gării de Nord a fost lansată la începutul anului trecut O companie din Baia Mare, cu afaceri de 35 mil. lei în 2022, şi o firmă din Bucureşti, cu afaceri de 442.000 lei şi un singur angajat s-au asociat şi au câştigat acest contract.

CFR SA, compania care admi­nistrează infrastructura fero­viară, a semnat la final de fe­bruarie anul acesta contrac­tul în valoare de 419,85 mili­oane lei (85 mil.euro), fără TVA, pentru modernizarea Gării de Nord, cu asocierea de firme GDO Mov Impex - Omega Cert Sistem. Modernizarea Gării de Nord - faza I - se află în etapa de elaborare a proiectului tehnic, potrivit oficialilor Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, licitaţia fiind lansată la începutul anului trecut.

„Contractul pentru modernizarea Gării de Nord - faza I - prevede o durată de 5 luni pen­tru elabo­ra­rea pro­iectului teh­nic, 4 luni pentru obţinerea avi­ze­lor, a­cordurilor şi a autori­za­ţiei de construi­re, iar perioada aferentă lu­crărilor efective de moder­ni­zare este de 46 de luni, de la e­miterea ordinului de incepere“, au trans­mis reprezentanţii com­paniei către ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO