Business Construct

Kesz, constructorul mai multor proiecte deţinute de One United şi fraţii Pavăl: „România ar putea beneficia de instabilitatea globală actuală, fiind o zonă sigură, stabilă. Ar putea să atragă mai multe investiţii“. Cu origini în Ungaria, compania are sediul local la Cluj-Napoca, unde, de altfel, derulează şi o investiţie imobiliară proprie

Kesz, constructorul mai multor proiecte deţinute de One...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.01.2023, 17:00 346

 ♦ Este vorba despre o fabrică de materiale de construcţii care se adaugă unei investiţii rezidenţiale în Bucureşti ♦ Anul trecut, numărul angajaţilor Kesz a crescut cu aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că a trecut de pragul de 100.

Constructorul Kesz, care şi-a pus semnătura pe proiecte precum cele din portofoliul One United Pro­perties sau Dedeman, s-a apropiat de 50 de milioane de euro cifră de afaceri în 2022, ceea ce înseamnă o creştere până în 10% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor furnizate de reprezentanţii companiei.

„Am avut un an bun. Rezultatele sunt în concordanţă cu cele planificate şi prognozate cu un an înainte. Schim­bările geopolitice, conflictul izbucnit în 24 februarie (2022 - n. red.) ne-au prins cu contracte în derulare cu parteneri stabili, care se aflau deja în diferite stadii avansate, chiar către finalizare. De aceea, efectele economice colate­ra­le - variaţiile masive de preţuri - nu ne-au afectat major. Am reuşit să fina­lizăm majoritatea contractelor fără pier­deri substanţiale cauzate de aceşti factori externi. A avut de suferit doar rezultatul financiar al unui singur proiect, unde fluctuaţia preţurilor a consumat tot rezultatul scontat“, spune Sarosi Bela, director de vânzări la Kesz România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO