Business Construct

Liviu Neagu, Bergerat Monnoyeur: România are multe proiecte de construcţii, însă finanţarea e imprevizibiliă

Liviu Neagu, director general al Bergerat Monnoyeur România

Liviu Neagu, director general al Bergerat Monnoyeur România

Autor: Andrei Cîrchelan

28.09.2012, 11:51 846

Problema principală cu care se confruntă România momentan nu este absenţa proiectelor, ci faptul că cei care dezvoltă proiectele nu au certitudinea că vor primi finanţarea şi nu ştiu dacă şi când va fo oprit proiectul, a spus Liviu Neagu, director general al Bergerat Monnoyeur România.

Sistarea finanţării este o problemă cu efecte în tot sistemul angrenat în dezvoltarea proiectului.

"Primii care ajung insolvenţi sunt constructorii, trăgând după ei furnizorii de materii prime, trăgând constructorii mai mici, care au lucrat ca subcontractori. Acest fenomen este din ce în ce mai acut, iar problema României, momentan, este problema arieratelor. În construcţii, acesta este subiectul principal", a spus Neagu.

Şeful Bergerat Monnoyeur a adăgat că proiecte sunt multe, dar finanţarea este imprevizibilă.

"Nu este posibil să pleci la un proiect atâta timp cât ştii că autoritatea publică poate plăti sau nu. Asta nu te ajută să faci business. (...) Avem încă suficient loc pentru a împrumuta bani. Băncile străine îşi vor duce banii acolo unde sunt proiecte, dar pentru asta România trebuie să arate că e un loc bun pentru bani", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO