Business Construct

Marii proprietari de birouri din Bucureşti încep anul cu rate de ocupare cuprinse între 45% şi 99%

Marii proprietari de birouri din Bucureşti încep anul...

Autor: Cristi Moga

16.01.2014, 00:08 120

Bucureştiul a depăşit anul trecut pragul celor două milioane de metri pătraţi de birouri, iar bro­kerii care aleargă prin oraş după tranzacţii spun că piaţa a fost mai bună, cu închirieri de 280.000 mp. Cu toate acestea, chiriaşi nu sunt deo­cam­­dată pentru toţi proprietarii, ţinând cont că gradul de neocupare se menţine la peste 15%.

Într-un sector în care se plătesc anual chirii de circa 250 - 300 de milioane de euro pe an, potrivit estimărilor ZF, unii proprie­tari au în prezent doar jumătate din clădiri ocupate, în timp ce alţi jucători se apropie de nivelul de 100%, potrivit unei analize a ZF care a solicitat informaţii de la cei mai mari investitori care au mizat pe piaţa de birouri din Bucureşti peste un miliard de euro în speranţa că oraşul va deveni un important hub regional de afaceri.

Cel mai mare pro­prie­tar de birouri din Bu­cureşti este în conti­nua­­re grupul Immo­fi­nanz, care cu un por­to­fo­liu de 206.000 mp deţi­ne 10% din sto­cul exis­tent în oraş. La sfâr­şitul lunii octombrie 2013 aus­triecii aveau un grad de ocupare de 80,2%, în scădere de la ni­velul de 87,3% în ur­mă cu un an. „Între timp, Im­mo­finanz a reu­şit să crească din nou gradul de ocupare din IRIDE Business Park prin pre­lun­girea şi ex­tin­de­rea contractului de închi­rie­re cu Procter & Gamble în decembrie 2013“, afirmă reprezentanţii Immofinanz, care adau­gă că nivelul solicitat al chiriilor în por­tofoliul din Bucureşti este cuprins între 10 şi 18 euro/mp lunar, în funcţie de clădire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO