Business Construct

Megaprofil: Alegerile vor trimite economia în plan secund

Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide:
Există însă mari semne de întrebare pe zona profitabilităţii din cauza preţurilor de vânzare foarte mici.

Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide: Există însă mari semne de întrebare pe zona profitabilităţii din cauza preţurilor de vânzare foarte mici.

Autor: Andreea Neferu

22.08.2014, 00:06 177
Producătorul de materiale de construcţii Megaprofil, controlat de grupul belgian Joris Ide, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
„Piaţa domestică a mers mai bine anul acesta, creşterea fiind de 10%, în timp ce exporturile au continuat să crească, dar, aşa cum ne aşteptam, au mai scăzut în intensitate, avansul limitându-se la 6%“, spune Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide.
 
Exporturile au reprezentat circa 50% din vânzările Megaprofil în primul semestru, compania realizând livrări în ţări din regiune precum Serbia, Ungaria, Croaţia, Bosnia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Albania şi Republica Moldova, potrivit informaţiilor ZF.
 
Principalele produse comercializate de Megaprofil sunt panourile termoizolante, care generează circa două treimi din vânzări. Compania a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de circa 26 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.
 
Porfir estimează că Megaprofil va încheia anul 2014 cu un avans al rulajului de 8-10%. „Există însă mari semne de întrebare pe zona profitabilităţii din cauza preţurilor de vânzare foarte mici, generate de excesul de capacitate de producţie din piaţă şi de revenirea prea lentă a volumelor de vânzare“, spune Porfir. Megaprofil a înregistrat anul trecut pierderi de 0,9 milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO