Business Construct

O nouă tranzacţie de închiriere pe piaţa birourilor: Cognyte merge alături de Endava şi Adobe în birourile U Center de la Tineretului, deţinute de Pavăl Holding, cei care deţin Dedeman

O nouă tranzacţie de închiriere pe piaţa birourilor:...

Autor: Bogdan Alecu

08.02.2024, 14:59 362

Cognyte, lider global în domeniul software-ului de analiză investigativă, a semnat pentru 1.600 mp de birouri în clădirea U Center 2 deţinută de Forte Partners, asistat de CBRE. Tot în U Center II îşi are sediul şi Adobe, iar în prima fază a proiectului, U Center I, deţinut acum de Pavăl Holding, îşi are sediul Endava.

„U Center 2 are caracteristicile potrivite pentru a-l transforma în noul sediu ideal pentru Cognyte România", a declarat Răzvan Duică, Director General Cognyte România.

Odată cu acest nou acord de închiriere, clădirea de birouri U Center 2, inaugurată de Forte Partners în septembrie 2023, îşi consolidează poziţia ca unul dintre cele mai importante hub-uri IT din Bucureşti. Peste 32.000 de metri pătraţi din totalul de 35.000 mp GLA sunt în prezent închiriaţi, cea mai mare parte către companii puternice din domeniul IT & Tehnologie.

„Dezvoltăm fiecare nouă clădire cu gândul de a adăuga noi facilităţi şi caracteristici faţă de proiectul nostru anterior. Gradul înalt de digitalizare, sustenabilitatea, eficienţa energetică  şi mediul sănătos de lucru sunt doar câteva dintre punctele forte ale U Center 2”, a declarat  Elena Tecuţă, Office Leasing Manager în cadrul Forte Partners.

Recent, Forte Partners a obţinut certificarea LEED v4 Platinum pentru U Center 2, în urma evaluării în funcţie de opt criterii şi anume localizare şi transport, sustenabilitatea proiectului, eficienţa consumului de apă, eficienţa energetică şi a climatizării, materiale şi resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovaţie şi prioritate regională.

„Cerinţele specifice ale Cognyte ne-au determinat să lucrăm într-o echipă extinsă pentru a asigura o înţelegere şi o implementare fără cusur. U Center 2 este o clădire cu o specificaţie tehnică de înaltă calitate, iar Forte Partners a completat echipa prin abordarea flexibilă şi soluţiile creative. Această tranzacţie este un rezultat care ilustrează eficienţa unei colaborări orientate spre bunăstarea utilizatorului final de spaţii de birouri", au explicat Vlad Damian şi Anca Păuna, reprezentanţi ai CBRE România.

În conformitate cu necesităţile Cognyte şi cu politicile ESG ale Forte Partners şi cu obiectivele aferente, compania se asigură că proiectele pe care le dezvoltă îşi îmbunătăţesc constant eficienţa energetică şi amprenta de carbon. Această procedură, pe lângă certificările menţionate mai sus, a făcut ca U•Center 2 să fie o clădire neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon în exploatare (S&C), incluzând, printre numeroasele îmbunătăţiri ale clădirii, alimentarea cu energie electrică din surse 100% regenerabile, reutilizarea apei de ploaie, prognoza meteo pentru o răcire mai performantă.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO