Business Construct

Papalekas continuă războiul cu Arhiepiscopul Robu privind clădirea Cathedral Plaza. Acuzaţii fără precedent la adresa Monseniorului

Papalekas continuă războiul cu Arhiepiscopul Robu...
22.05.2015, 14:37 2749

Ioannis Papalekas unul dintre cei mai mari investitori imobiliari pe piaţa românească a ieşit într-un atac fără precedent împotriva Arhiepiscopului Robu pe tema clădirii Cathedral Plaza, adresând o scrisoare episcopilor catolici din România prin care susţine că demolarea clădirii va afecta Biserica Sf. Iosif, iar răspunzător pentru acest lucru va fi Arhiepiscopul.

” Cunoscând şi bazându-mă pe  integritatea Excelenţelor voastre (episcopii catolici n.r), sunt convins că nu ştiţi Adevărul şi nici Cauza conflictului dintre Millennium şi ARCB: cauza este, de fapt, însuşi Monseniorul Ioan Robu...Sunt convins că nu cunoaşteţi că arhiepiscopul Robu este autorul moral al acestei Clădiri la a cărei proiectare şi promovare a participat direct atât el cât şi experţii numiţi special în numele lui pentru a verifica şi modifica proiectul iniial;” susţine Papalekas într-o scrisoare adresată episcopilor catolici.

Demersul public a lui Papalekas este fără precedent având în vedere că el este un investitor extrem de discret, care timp de 15 ani a operat pe piaţa imobiliară tranzacţii importante fără ca măcar să existe o poză cu el. Singurele poze au fost făcut în primăvara acestui an când Papalekas a fost chemat la DNA în cazul Bâlteanu.

Papalekas a cumpărat controversata clădire  Cathedral Plaza anul trecut de la Ayal Ofer cel care a dezvoltat-o şi care ajunsese într-un impas cu ea în urma scandalului cu Arhiepiscopul Robu.

Conform unor surse din piaţă Papalekas ar fi cumpărat clădirea cu 50 mil. euro, discountată având în vedere scandalul cu speranţa că va reuşi să rezolve amiabil disputa cu Arhiepiscopul Robu, care a cerut demolarea ei.

În ciuda demersurilor făcute în spatele uşilor închise investitorul grec nu a ajuns la un acord cu Arhiepiscopul Robu care a obţinut în instanţă demolarea clădirii. Procesele sunt atât de încurcate, iar soluţiile încât de interpretabile, încât fiecare parte îşi declară victoria.

Având în vedere că nu a reuşit să ajungă la înţelegere cu Arhiepiscopul Robu, Papalekas a decis să iasă public şi să-şi apere investiţia.

Scrisoarea adresată episcopilor catolici este fără precedent şi extrem de dură cu acuzaţii directe la adresa Arhiepiscopului: ”Sunt convins că nu cunoaşteţi că Arhiepiscopul a promovat proiectul inclusiv în faţa  autorităţilor competente pentru avizarea lui timp de 3 ani, acordând tot sprijinul investitorului iniţial...Sunt convins că nu cunoaşteţi faptele  acestuia de a fi cerut în folosinţă gratuită pe întreaga durată a clădirii de la fostul proprietar  2 etaje, 10 locuri de parcare,  intrări distincte în clădire, spaţii de expoziţie etc. după ce iniţial dăduse acordul fără nici o pretenţie...Sunt convins că nu cunoaşteţi că acuzele privind “pericolul” pe care îl reprezintă Cathedral Plaza au apărut doar atunci când au fost refuzate de către investitor aceste pretenţii privind folosinţa gratuită şi s-a oferit un contract de locaţiune cu o chirie modică”.

Până la data redactării acestei ştiri, Arhiepiscopul Robu nu a avut o declaraţie pe tema acestei scrisori.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO