Business Construct

Peste 600 de camere noi de hotel au fost „inaugurate” în acest an în Bucureşti. Vezi cum arată noile investiţii

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.12.2015, 12:20 1714

În Bucureşti s-au deschis în acest an patru hoteluri clasificate la patru şi cinci stele cuprinzând în total 684 de camere şi apartamente, arată calculele ZF.

Primul hotel inaugurat în acest an a fost Mercure de patru stele, un brand deţinut de lanţul internaţional Accor. Unitatea hotelieră a fost deschisă anul trecut în urma unei investiţiide 9 milioane de euro făcută de compania Dentotal Protect (deţinută de o familie de stomatologi). Acesta este singurul hotel important deschis de la zero în acest an în Capitală, celelalte trei fiind renovări ale unor unităţi hoteliere vechi. În plus, este primul hotel sub brandul Mercure deschis în România, inaugurarea celui de-al doilea fiind programată pentru anul 2017, la Braşov.

Hotelul Mercure din Bucureşti, care are o capacitate de 114 camere, este situat în centrul oraşului, în apropiere de Ateneul Român. Unitatea mai operează trei săli de conferinţă, un centru fitness, o parcare subterană cu 30 de locuri.

Un alt hotel de patru stele inaugurat în acest an este Park Inn by Radisson, situat lângă unitatea hotelieră de cinci stele Radisson Blu. Hotelul are 210 camere şi apartamente, un lobby lounge şi bar, un restaurant, 4 săli de conferinţe cu foaier şi 80 de locuri de parcare. Investiţia în noua unitate hotelieră, care s-a ridicat la circa 6 milioane de euro,  a fost făcută de Bucureşti Turism, cea mai mare companie hotelieră de pe plan local, care mai deţine şi hotelul Radisson Blu. Pentru realizarea acestui hotel au fost renovate apartamentele din cadrul Centre Ville.

Şi lanţul Best Western a inaugurat un nou hotel în Capitală. Best Western Plus Expocenter Hotel, de patru stele, este situat pe Bulevardul Poligrafiei şi are 90 de camere.

Anul 2015 a fost marcat şi de intrarea unui nou grup hotelier pe plan local. Lanţul hotelier Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piaţa din România cu brandul Sheraton, după ce a semnat un contract de franciză cu Grand Plaza Hotel, care deţine fostul hotel Howard Johnson din Bucureşti. Sheraton Bucureşti clasat la cinci stele are o capacitate de 270 de camere, dintre care 27 de apartamente executive şi un apartament prezidenţial, 11 săli de conferinţă care pot primi până la 1.400 de persoane, o sală de fitness, o zonăspa, dar şi o zonă de relaxare şi lectură. Însă, lanţul hotelier Starwood Hotels & Resorts intră sub „umbrela” Marriott International, care deţine un hotel în capitală. Marriott International a încheiat un acord pentru preluarea Starwood Hotels & Resorts Worldwide, într-o tranzacţie în numerar şi acţiuni în valoare de 12,2 miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie hotelieră din lume.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO