Business Construct

Plan de investiţie de 40 mil. euro în relocarea producţiei Farmec. Mircea Turdean, directorul general al Farmec: Fabrica nouă aduce posibilitatea creşterii exporturilor la 20% din cifra de afaceri, să devenim un jucător regional

Mircea Turdean, director general al Farmec: Ne bazăm pe buna colaborare cu autorităţile române în vederea obţinerii ajutorului de stat. Am avut mereu susţinerea lor în proiectele întreprinse în ultimii ani.

Mircea Turdean, director general al Farmec: Ne bazăm pe buna colaborare cu autorităţile române în vederea obţinerii ajutorului de stat. Am avut mereu susţinerea lor în proiectele întreprinse în ultimii ani.

Autor: Georgiana Mihalache

06.05.2023, 00:06 240

Producătorul român de cosmetice Farmec vrea să crească de patru ori ponderea exportului, până la 20% din business, prin relocarea fabricii din Cluj-Napoca la 18 km de oraşCompania a anunţat intenţia de a construi o nouă fabrică, o investiţie de 40 mil. euro, care ar dubla capacitatea de producţie actuală Este cea mai mare investiţie de această valoare din producţia de cosmetice Farmec se bazează pe sprijin din partea statului, prin ajutor de stat.

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, vrea să relocheze producţia din centrul oraşului Cluj-Napoca în comuna Apahida, la 18 km de actuala fabrică. Ce aduce investiţia estimată la 40 mil. euro, cea mai mare din producţia de cosmetice locală? Dublarea capacităţii de producţie, accent pe cercetare, creşterea exporturilor până la 20% din cifra de afaceri, de patru ori mai mult decât în prezent, dar şi 100 de noi locuri de muncă. Termenul estimat de finalizare a noii fabrici este 2027.

„Relocarea fabricii ne va permite dublarea capacităţilor de producţie, care aduce de la sine posibilitatea de a creşte ponderea exporturilor la 20% din cifra de afaceri şi de a ne dezvolta - de la o companie locală, la un jucător regional“, a spus pentru ZF Mircea Turdean, director general al Farmec.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO