Business Construct

Proiect european de 24,7 mil. lei pentru reabilitarea termică a spitalului orăşenesc din Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare

Proiect european de 24,7 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2023, 17:06 74

Consiliul Judeţean Satu Mare a accesat un proiect european de 24,7 mil. lei (5 mil. euro), în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru reabilitarea termică a cinci corpuri ale clădirii noi a spitalului orăşenesc Negreşti-Oaş. În urma lucrărilor de reabilitare termică, clădirea spitalului nou va funcţiona pe baza unor sisteme energetice moderne, iar costurile privind întreţinerea vor fi reduse considerabil, potrivit unui comunicat de presă al CJ Satu Mare. 

Proiectul prevede realizarea unor lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu şi utilizarea surselor regenerabile de energie.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri, lucrări de reabilitare a instalaţiilor de oxigen, dar şi recompartimentări interioare pentru organizarea optimă a fluxurilor şi circuitelor medicale. Acesta este cel de-al doilea contract de modernizare energetică cu finanţare prin PNNR, obţinut de Consiliul Judeţean Satu Mare, după cel privind creşterea eficienţei energetice a sediului administrativ al CJ Satu Mare, în valoare de 29,2 mil. lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO