Business Construct

Proprietarul proiectului Felicia Shopping Center Iasi: Romania nu mai este atractiva

27.10.2009, 13:44 84

ING Real Estate Investment Management (ING REIM), proprietarulproiectului Felicia Shopping Center Iasi, nu este interesat deachizitii pe piata romaneasca anul acesta, din cauza riscului pecare il prezinta investitiile in aceasta perioada.

"Operatiunile din Romania nu sunt in prezent foarte atractivepentru noi, tinand cont ca avem o singura proprietate aici. Cutoate acestea, ne consideram norocosi ca, desi ne-am uitat la multeproiecte din piata, nu am cumparat mai multe proprietati la nivelulmaxim al pietei. Acest lucru s-a intamplat si datorita faptului canu am fost cei mai agresivi in ceea ce priveste preturile oferite.Chiriile erau nesustenabile", spune Gijs Klomp, asset manager inRomania al ING REIM. Lucrurile

s-au mai schimbat in ultimele luni pe piata locala, in sensul canivelul chiriilor a inceput sa scada, iar pretentiileproprietarilor tentati sa vanda s-au redus, dar actionarii INGconsidera in continuare ca piata este riscanta.

"Actionarii nu sunt convinsi ca nivelul chiriilor a atinspunctul minim si considera ca acestea sunt cu 25-30% mai mari fatade cat ar trebui sa fie in aceasta perioada a pietei. Anul acestanu vom face nicio achizitie si nu analizam atent alte proiectepentru a nu crea false asteptari proprietarilor. Sper ca anulviitor sa primesc «unda verde» pentru a face noi achizitii", spuneKlomp.

El spune ca o alta problema a pietei locale este perceptianegativa a investitorilor straini in ultima perioada, in conditiilein care capitalul autohton nu poate suplini o retragere masiva aacestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO