Business Construct

Retail: Mallurile Iulius, trafic de 30 milioane

26.02.2009, 16:23 87
Volumul vanzarilor inregistrate de chiriasii celor patru centre comerciale detinute de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu in Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava a depasit anul trecut 300 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca vizitatorii au cheltuit in medie 10 euro, tinand cont de un trafic total de 30 de milioane de persoane anuntat de reprezentantii companiei.
"Avand in vedere datele stranse de noi, vanzarile din cele patru centre comerciale s-au ridicat anul trecut la peste 300 de milioane de euro. Cifra de afaceri pentru anul 2008 pe intreaga retea nationala Iulius (veniturile incasate din chirii  n.r.) este de 35 milioane de euro", au declarat reprezentantii companiei.
Spre comparatie, in cadrul Baneasa Shopping City, cel mai mare mall din Bucuresti, volumul vanzarilor in perioada aprilie-decembrie 2008 s-a ridicat la aproximativ 120 mil. euro, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Baneasa, din datele carora reiese ca vizitatorii centrului comercial din nordul Capitalei au cheltuit in medie 16 euro. Printre cei mai importanti chiriasi ai centrelor comerciale Iulius Mall, a caror suprafata inchiriabila se ridica la aproximativ 150.000 de metri patrati, se numara grupurile Auchan, Bricostore, G'Market, Altex, Domo sau Inditex, precum si operatorul de cinematografe Cinema City.
Iulius Group a anuntat pentru anul trecut un numar total de peste 30 de milioane de vizitatori, cele mai multe persoane trecand pragul centrelor comerciale din Cluj (12,7 milioane de oameni) si Timisoara (10,8 milioane de persoane).
Reteaua cuprinde centrele comerciale Iulius Mall din Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava, anul acesta este programata finalizarea extinderii proiectului din Timisoara, iar anul viitor finalizarea proiectului Palas din Iasi. Suprafata inchiriabila a celor patru centre comerciale detinute de Iulian Dascalu se ridica la aproximativ 150.000 de metri patrati, in care sunt deschise 600 de magazine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO