Business Construct

Skanska spune că are terenuri pentru birouri pentru următorii 4-5 ani, dar nu exclude şi viitoare achiziţii

Aurelia Luca, managing director la Skanska Property România

Aurelia Luca, managing director la Skanska Property România

Autor: Bogdan Alecu

19.02.2016, 00:05 573
Suedezii de la Skanska Property România spun că au planuri până după 2020 cu privire la dezvoltarea de noi clădiri de birouri pe piaţa locală pe terenurile deja aflate în proprietatea com­paniei, însă echipa caută şi viitoare achiziţii în zonele unde deja sunt dezvoltate birouri, precum zonele de nord, Pipera şi vest.
 
„Terenuri în due diligence nu avem acum, dar analizăm piaţa pentru viitoare achiziţii de terenuri. Unele sunt într-o fază mai avansată de prospectare, altele mai de început. Acum avem teren achiziţionat pentru următorii 4-5 ani. Estimativ cam atât va dura până când vom finaliza proiectele pe care le vom demara anul acesta şi până când vom livra ultima clădire din ultimul proiect“, a spus Aurelia Luca, managing director la Skanska Property România.
 
Una din zonele cu potenţial ar fi platforma industriale de la Pumac, unde din întreg terenul de 7 hectare suedezii au cumpărat numai 2,1 hectare pentru a construi clădiri de birouri.
 
„La Pumac momentan nu sunt discuţii pentru a cumpăra mai mult teren, dar avem în perspectivă. Nu ştim dacă va fi tot acolo sau în altă zonă“, a spus Aurelia Luca.
 
În ceea ce priveşte celelalte zone ale Capitalei, directorul Skanska România spune că terenuri unde s-ar putea construi birouri mai sunt disponibile în zona Pipera, mai aproape de metrou pe Nae Caramfil, pe Expoziţiei în spate la Romexpo sau Bucureşti Nord în zona Pipera. „Trebuie calculat dacă merită sau nu deoarece este mai departe de transportul în comun. Dacă va exista un al treilea proiect dezvoltat în paralel cu cele două depinde numai de cererea din piaţă, dacă există sau nu potenţial.“
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO