Business Construct

Tranzactie: Fondul NEPI a preluat European Retail Park

Tranzactie: Fondul NEPI a preluat European Retail Park
27.10.2009, 13:43 116

Fondul britanic de investitii New Europe Property Investments(NEPI) va prelua parcul comercial European Retail Park din Braila,dezvoltat de compania belgiana BelRom, intr-o tranzactie de 63 mil.euro, prima afacere cu un centru comercial din acest an avand loctocmai in orasul in care a fost pus primul lacat pe un mall -Armonia Center, tot in Braila.

"Trebuia sa incepem de undeva. Nimeni nu poate sa stie niciodatacand este momentul corect sa cumperi. Te uiti la valoare si daca tise pare corecta, semnezi. Chiar si Warren Buffet a mai gresit",motiveaza Martin Slabbert, managing director al NEPI decizia depreluare a European Retail Park Braila.

NEPI intentioneaza sa cumpere si proiectele din Focsani siBacau, dezvoltate tot de BelRom, investitiile totale in aceste treiproiecte urmand sa treaca de 160 mil. euro, a spus MartinSlabbert.

Britanicii plaseaza acum banii intr-o piata aflata intr-undeclin pu-ternic, in care investitiile s-au redus cu peste 90%, iarde mai bine de un an nu au avut nicio tranzactie semnificativa.

Proiectul din Braila are o suprafata inchiriabila de 53.000 demetri patrati, chiriasi precum Carrefour, Bricostore sau Staer siar urma sa genereze venituri de 5,88 milioane de euro din chirii,respectiv un randament initial al investitiei de 9,3%, in euro pean.

BelRom a anuntat ca are intentia de a vinde acest proiect incadin aprilie 2008, insa negocierile cu NEPI, singurul cumparatorinteresat, au inceput in ianuarie anul acesta.

Potrivit ultimelor date disponibile, actionarii BelRom suntoamenii de afaceri belgieni Carl Decoopman, Steven Van Den Bosschesi Hendrik Danneels.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO