Business Construct

Tranzacţie pe final de an pe piaţa materialelor de construcţii. Fondul polonezo-american Enterprise Investors vinde Macon Deva către producătorul german de blocuri de zidărie Xella International

Tranzacţie pe final de an pe piaţa materialelor de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.12.2017, 17:16 1060

Enterprise Investors face exitul din Macon, producătorul de materiale de construcţii fiind preluat de producătorul german de blocuri de zidărie Xella International.

Tranzacţia face obiectul aprobării de către Consiliului Concurenţei din România. Încheierea tranzacţiei ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2018. Părţile implicate nu au comunicat valoarea tranzacţiei.

“Prin achiziţia grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieţei locale de materiale de construcţii şi principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piaţa de var şi elemente prefabricate din beton şi îşi atinge obiectivul de a fi lider în pieţe regionale, prin intermediul unor achiziţii strategice”, spune Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

În România, Xella şi-a majorat cifra de afaceri cu 18% anul trecut, ajungând la 63,8 milioane de lei (14,2 milioane de euro), după ce a fost furnizor de materiale, printre altele, pentru dezvoltatori precum lituanienii de la Hanner (dezvoltatorii ansamblului rezidenţial The Park Apartments), italienii de la Nusco (Nusco Premio şi Nusco Citta), companiile israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group (City Point şi New Point), dar şi alţi dezvoltatori locali, în Braşov, Bacău, Cluj-Napoca sau Craiova.

Xella deţine în România o unitate de producţie pentru produse de BCA din regiunea Europei Centrale şi de Est, fabrica din Păuleşti, construită în 2010. 

Macon Deva a avut anul trecut afaceri de 124 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de 2015, potrivit Ministerului de Finanţe.

Producţia Macon SRL, principala companie din cadrul grupului cu acelaşi nume, este structurată pe trei linii de business, BCA cu cele două fabrici de la Deva şi Oradea, respectiv elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee în unităţile de producţie de la Deva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO