Business Construct

Vitantis, probleme cu tavanul fals

29.09.2010, 23:56 84

O porţiune de 500 de metri pătraţi din tavanul fals al centruluicomercial Vitantis din Bucureşti s-a prăbuşit în după-amiaza zileide 14 septembrie, provocând evacuarea totală a proiectului deşi nuau fost înregistrate victime.

Incidentul din cadrul centrului comercial aflat în zonaVitan-Bârzeşti din Capitală ridică semne de întrebare legate defelul în care au fost realizate proiectele imobiliare în perioadade boom imobiliar, când piaţa construcţiilor era atât de"fierbinte", încât firmele de profil angajau pe bandă rulantămuncitori fără experienţă.

Administratorii Vitantis spun că tavanul era din profil uşor,"un fel de carton". Cu toate acestea, centrul comercial a fostînchis, fiind demarată o expertiză tehnică a clădirii. Prăbuşireatavanului nu a fost provocată de infiltraţiile apei, cum s-aîntâmplat în alte cazuri, potrivit informaţiilor oferite dereprezentanţii fondului Equest Balkan Properties, proprietarulcentrului comercial.

Vitantis este asigurat de către firma Allianz-Ţiriac, ai căreireprezentanţi au derulat o anchetă pentru a stabili cauzele şivaloarea prejudiciului.

În ultimii ani au mai fost înregistrate incidente cu tavanelefalse din centrele comerciale Iulius Mall din Cluj şi Timişoara şimai multe accidente de muncă pe şantierele unor clădiri de birourisau ansambluri de locuinţe.

Centrul comercial Vitantis a fost finalizat în urmă cu doi ani,în septembrie 2008, fiind construit de firma Conarg, controlată deomul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, care a avut rolul deantreprenor general.

Investiţia în acest proiect s-a ridicat la 60 de milioane deeuro, jumătate din bani fiind folosiţi pentru achiziţia terenuluişi magazinului Praktiker dezvoltat iniţial de un investitor român.Proiectul a fost extins ulterior cu un hipermarket Carrefour , unmagazin de mobilier, un magazin Technomarket şi o galeriecomercială cu circa 70 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO