Business Construct

ZF Live. Apartamentele se vând în continuare ca pâinea caldă. Ramona Babiuc, sales manager, Eden Capital Development: Cea mai mare parte a apartamentelor noastre sunt cumpărate din surse proprii, sunt mai puţini cei care apelează la creditare VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

24.03.2024, 00:00 1926

„Mare parte a apartamentelor noastre sunt cumpărate cu surse proprii, avem şi clienţi care merg pe partea de creditare, destul de puţini în comparaţie cu numărul de apartamente. Clienţii noştri sunt bucureşteni din zona corporate şi zona de business”, a declarat Ramona Babiuc, sales manager, Eden Capital Development, la emisiunea ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

Angajaţii marilor corporaţi din Capitală, precum şi cei din zona de business preferă să-şi cumpere o casă cu banii jos. Numărul celor ce aleg această opţiune este mai ridicat decât cel al cărora apelează la un credit imobiliar, explică Ramona Babiuc.

„Modalitatea este foarte simplă. Se semnează un antecontract. În momentul în care apartamentul este gata şi se poate preda, se facecontractul de de vânzare-cumpărare prin care se transferă dreptul de proprietate. Perioada aceasta este foarte scurtă, un an de zile”, a mai spus Ramona Babiuc la ZF Live.

Perioada de timp în care se trece prin toate fazele achiziţionării unui apartament este releativ scurtă şi nu durează mai mult de un an de la încheierea antecontractului şi până la predare, subliniază Ramona Babiuc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO