Business Hi-Tech

10 mil. dolari pentru S&T de la Casa de Pensii

13.03.2003, 00:00 17

Compania austriaca S&T System Integration&Technology Distribution va realiza pentru Casa Nationala de Pensii si alte drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) un sistem informatic integrat, valoarea proiectului fiind de circa 10 milioane de dolari.
Pentru realizarea proiectului, a carui durata de instalare este de 48 de saptamani, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) a organizat, anul trecut, o licitatie publica deschisa fara preselectie (International Competitive Bidding), in conformitate cu procedurile tehnico-financiare prevazute de Banca Mondiala.
La licitatie au participat si filiala din Austria a Compaq Computer, Fujitsu Services Limited (Anglia), Intracom Hellenic Telecomunications and Electronic Industry si Altec, ambele Grecia.
Proiectul privind informatizarea CNPAS, finantat in cadrul programelor de reforma monitorizate de Banca Mondiala, vizeaza introducerea unui sistem integrat care sa asigure aplicarea Legii 19/2000, referitoare la sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Sistemul informatic integrat al CNPAS va permite stabilirea si plata pensiilor si evidentierea stagiilor de cotizare si va cuprinde subsistemele financiar, contabil si statistic. De asemenea, sistemul face posibila conectarea informationala si financiara cu celelalte sisteme din zona protectiei sociale si a administratiei publice.
S&T System Integration & Technology Distribution este un important  furnizor de solutii IT din Europa Centrala si de Est, cu activitati in domeniul telecomunicatiilor, in sectorul bancar, energetic, medical si din administratia publica.
Compania detine filiale in 16 tari si a preliminat, pentru 2002, o cifra de afaceri de aproximativ 170 de milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2001.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO